Dallime mes rishikimeve të "Rafineria e Ballshit"

v
Përmirësime teknike dhe rregullime të gabimeve me referimet: (-(\{\{\s*cit[aeio][^\}]*)\|[^=]+=\s*([\|\}]) +\1\2)
v (Përmirësime teknike dhe rregullime të gabimeve me referimet: (-(\{\{\s*cit[aeio][^\}]*)\|[^=]+=\s*([\|\}]) +\1\2))
v (Përmirësime teknike dhe rregullime të gabimeve me referimet: (-(\{\{\s*cit[aeio][^\}]*)\|[^=]+=\s*([\|\}]) +\1\2))
'''Ndalimi i punës në Uzinë'''
 
Në shtator të vitit 2019 puna në Rafinerinë e Ballshit u ndërpre<ref>{{Cite news|url=https://www.monitor.al/mbyllet-e-rafineria-e-ballshit-bankers-tosk-energji-shkeli-kontraten-u-detyruam-te-eksportonim/|title=Mbyllet Rafineria e Ballshit, Bankers: “Tosk Energji” shkeli kontratën, u detyruam të eksportonim|date=29-09-2019|work=Monitor.al|access-date=10-01-2021}}</ref> duke lënë në rrugë 800 punëtorë. Ndërkohë, gjatë periudhës 1 gusht 2015 deri në 1 shtator 2016 punëtorët nuk janë paguar. Vendimi nr. 7310<ref>{{Cite news|url=http://www.gjykataadministrativeeapelit.al/detajeteceshtjes6.php/?id=%20701|title=Vendimnr.7310|last=}}</ref> i formës së prerë iu njohu 505 punëtorëve të drejtën për 13 paga të prapamebtura. Ky vendim ende nuk është vënë në zbatim, pasi asetet e kompanisë ARMO që duhet të përdoreshin për të shlyer pagat u shiten në ankand për bankën Credins.
 
Në 13 nëntor 2020, pas protestave dhe grevave të vazhdueshme, naftëtarët arritën të fitonin pagesën <ref>{{Cite news|url=https://exit.al/cfare-do-te-perfitojne-naftetaret-nga-marreveshja-me-ramen/|title=Çfarë do të përfitojnë naftëtar të nga marrëveshja me Ramën|date=10-11-2020|work=exit.al|access-date=10-01-2021}}</ref>prej 40000 lekësh për një vit rresht, duke përfshirë edhe sigurimet shoqërore.