Dallime mes rishikimeve të "El Biscella"

5 bytes removed ,  4 muaj më parë
v
Përmirësime teknike dhe rregullime të gabimeve me referimet: (-(\{\{\s*cit[aeio][^\}]*\|\s*language\s*=\s*)Italian(\s*[\|\}]) +\1it\2)
vNo edit summary
v (Përmirësime teknike dhe rregullime të gabimeve me referimet: (-(\{\{\s*cit[aeio][^\}]*\|\s*language\s*=\s*)Italian(\s*[\|\}]) +\1it\2))
"Biscella" është një fjalë milaneze<ref>{{cite web|url=http://www.anticacredenzasantambrogiomilano.org/linguaoggi/lecanzoni.pdf |title= Le canzoni a Milano tra il 1918 e il 1950|publisher= anticacredenzasantambrogiomilano.org |language=it |accessdate=2021-10-23}}</ref> që do të thotë "kaçurrel"<ref>{{cite web | url=https://www.cronacaossona.com/2017/12/28/bar-domm-biscella/ | title=Cosa significa Biscella? Lo saprai al Bar Domm | author= Ilaria Maria Preti | date=December 28, 2017 | publisher=cronacaossona.com |language=it |accessdate=October 23, 2021}}</ref> (rrjedh nga ''bisc-bish'', që do të thotë [[iriqi]]), një lloj ngacmuesi që përpiqet të frikësojë njerëzit, por sjelljet e ngathëta dhe kostumet ekstravagante e bëjnë atë më shumë komik sesa të rrezikshëm.
 
Kënga tregon historinë e një "biscella" që jeton në [[Porta Ticinese]] të [[Milano|Milanos]], e cila shkon në festa dhe që të gjithë pas shpine qeshin për rrobat e tij qesharake dhe mënyrën e tij të sikletshme të kërcimit.<ref>{{cite web | url=https://www.milanofree.it/milano/teatro/nostalgia-de-milan-per-il-teatro-della-memoria.html | title= Nostalgia de Milan per il teatro della memoria | author= Oliviero Spada | date=September 1, 2021 | publisher=milanofree.it | accessdate=October 23, 2021 | language=Italianit}}</ref>
 
== Referimet ==