Dallime mes rishikimeve të "Katalogu i mbeturinave"

Refuzoi ndryshimin e fundit të tekstit (nga 185.173.205.7) dhe riktheu rishikimin 1319098 nga Addbot
No edit summary
Etiketat: Reverted Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
(Refuzoi ndryshimin e fundit të tekstit (nga 185.173.205.7) dhe riktheu rishikimin 1319098 nga Addbot)
Etiketa: Manual revert
 
'''Katalogu i mbeturinave''' është një listë, në të cilën janë përfshirë të gjitha mbeturinat e rrezikshme, të pa rrezikshme dhe ato inerte dhe si i tillë lehtëson klasifikimin e të gjitha mbeturinave.
 
Grupet e mbeturinave janë të shenjëzuar me numra dy-shifrorë, ndërsa emërtimi i llojit të mbeturinës është shenjëzuar me numrin gjashtë-shifryctyru87orshifror. Numrat për shenjëzimin e mbeturinave quhen Kode të mbeturinave dhe kanë këto kuptime :
* Dy numrat e parë tregojnë llojin e veprimtarisë apo aktivitetit ku është krijuar mbeturina.
* Numri i tretë dhe i katërt, tregon procesin, në të cilin është prodhuar mbeturina.