Dallime mes rishikimeve të "Dositej Obradoviq"

v
Përmirësime teknike dhe rregullime të gabimeve me referimet: (-(\{\{\s*cit[aeio][^\}]*\|\s*(?:access\-?|archive\-?|doi\-broken\-|lay\-|pmc\-embargo\-|publication\-|air\-?)?date\s*=\s*\d{1,2} +)May( +\d{4}) +\1maj\2)
[Redaktim i kontrolluar][Redaktim i kontrolluar]
v (Smallem: Përmirësime teknike dhe rregullime të gabimeve me referimet: (-(\{\{\s*cit[aeio][^\}]*)\|[^=]+=\s*([\|\}]) +\1\2))
v (Përmirësime teknike dhe rregullime të gabimeve me referimet: (-(\{\{\s*cit[aeio][^\}]*\|\s*(?:access\-?|archive\-?|doi\-broken\-|lay\-|pmc\-embargo\-|publication\-|air\-?)?date\s*=\s*\d{1,2} +)May( +\d{4}) +\1maj\2))
[[Skeda:Dositej-priključenija1.jpg|alt=Title page of one of Obradović's books|parapamje|''Jeta dhe aventurat e Dimitrije Obradoviqit, të cilit si një Murg i ishte dhënë emri Dositej'']]
[[Skeda:Spomenik_Dositeju_Obradoviću_008.JPG|parapamje|Statuja e Obradoviqit në [[Beogradi|Beograd]] - Sheshi i Studentëve, (ngritur më 1914)]]
'''Dimitrije "Dositej" Obradoviq''' ({{Lang-sr|Димитрије Обрадовић}} , 17 shkurt 1739 – 7 prill 1811) ishte një shkrimtar, filozof, [[Dramaturg|dramatist]], librettist, [[Gjuhësia|linguist]], udhëtar dhe [[Poligloti|poliglot]] serb si dhe ministri i parë i arsimit të [[Serbia|Sërbisë]].<ref>{{cite web|url=http://www.antikvarne-knjige.com/biografije/dositej_obradovic/dositej_obradovic_biografija.html|title=Biography (Serbian)|publisher=Antikvarne-knjige.com|accessdate=2 Maymaj 2011|archive-date=16 korrik 2014|archive-url=https://web.archive.org/web/20140716081932/http://www.antikvarne-knjige.com/biografije/dositej_obradovic/dositej_obradovic_biografija.html|url-status=dead}}</ref> Obradoviqi ishte një protagonist i rëndësishëm i Rilindjes Kombëtare të popullit serb. Ai ishte themelues i letërsisë moderne serbe, ku për kohën e tij, ishte dhe mbeti një mononim, (emër i vetëm). Ai më vonë u bë murg i [[Kisha ortodokse serbe|Kishës Ortodokse Serbe]] në Manastirin e Hopovos, në rajonin e Sremit, ku edhe morri emrin ''Dositej'' (Dositheus). Ai përktheu shumë klasikë evropian, në [[Gjuha serbe|gjuhën serbe]] duke përfshirë edhe ''Fabulat e Ezopit''. 
 
== Veprat ==