Dallime mes rishikimeve të "Rinia (moshë)"

4 bytes removed ,  4 muaj më parë
v
Përmirësime teknike dhe rregullime të gabimeve me referimet: (-(\{\{\s*cit[aeio][^\}]*\|\s*(?:access\-?|archive\-?|doi\-broken\-|lay\-|pmc\-embargo\-|publication\-|air\-?)?date\s*=\s*)November +(\d{1,2}), +(\d{4}) +\1\2 nëntor \3)
v (→‎Referime: Referencat -> Referimet duke përdorur AWB)
v (Përmirësime teknike dhe rregullime të gabimeve me referimet: (-(\{\{\s*cit[aeio][^\}]*\|\s*(?:access\-?|archive\-?|doi\-broken\-|lay\-|pmc\-embargo\-|publication\-|air\-?)?date\s*=\s*)November +(\d{1,2}), +(\d{4}) +\1\2 nëntor \3))
 
[[File:20011-08 przystanek woodstock 0 36.jpg|thumb]]
'''Rinia''' ose '''mosha rinore''' është faza, etapa ose periudha jetësore kur njëriu është i ri, gjë e cila shpesh nënkupton kohën ose periudhën ndërmjet fëmijërisë dhe moshës madhore (pjekurisë).<ref>[http://www.macmillandictionary.com/dictionary/american/youth "Youth"]. ''Macmillan Dictionary''. Macmillan Publishers Limited. Retrieved 2013-8-15.</ref> Gjatë kësaj kohe i riu është i preokupuar me probleme të cilat lidhen me "pamjen, freskinë, energjinë, etj. e të cilat njëkohësisht paraqesin edhe karakteristikat themelore të një të riu".<ref name="Youth1">{{cite web|title=Youth| publisher=Merriam-Webster| accessdate=November 6, nëntor 2012|url=http://www.merriam-webster.com/dictionary/youth}}</ref> Përkufizimet rreth kësaj periudhe janë shumë të ndryshme.<ref name="Youth2">{{cite web|title=Youth| publisher=Dictionary.com|accessdate=November 6, nëntor 2012|url=http://dictionary.reference.com/browse/youth}}</ref> Mosha rinore paraqet një përvojë e cila mund të formësojë nivelin e varësisë së një individi, e cila mund të manifestohet në mënyra të ndryshme varësisht prej perspektivave kulturore. Përvojat e fituara personale gjatë kësaj periudhe shënohen nga normat ose traditat kulturore të individit, ndërsa niveli i varësisë së të rinjëve nënkupton shkallën në të cilën mbështeten ende në familjen e tyre, si në aspektin emocional ashtu dhe në atë ekonomik.<ref name=Furlong1>{{cite book|last1=Furlong|first1=Andy|title=Youth Studies: An Introduction|date=2013|publisher=Routledge|location=USA|isbn=978-0-415-56476-2|pages=2–3}}</ref>
 
== Shih edhe ==