Dallime mes rishikimeve të "Emlyon Business School"

Lidhje të jashtme të shpëtuara: 1 Lidhje të jashtme të etiketuara si të vdekura: 0) #IABot (v2.0.8.6
[Redaktim i kontrolluar][Redaktim i kontrolluar]
(Lidhje të jashtme të shpëtuara: 1 Lidhje të jashtme të etiketuara si të vdekura: 0) #IABot (v2.0.8.6)
(Lidhje të jashtme të shpëtuara: 1 Lidhje të jashtme të etiketuara si të vdekura: 0) #IABot (v2.0.8.6)
 
'''"Emlyon Business School"''' është një shkollë biznesi evropiane me komplekse universitare në [[Parisi]], [[Lion]], [[Saint-Étienne]], [[Casablanca]]<ref>{{fr}}[http://www.aujourdhui.ma/emploi/maroc-formation/em-lyon-s-installe-a-casablanca-121045 EM Lyon s’installe à Casablanca] {{Webarchive|url=https://web.archive.org/web/20160102101814/http://www.aujourdhui.ma/emploi/maroc-formation/em-lyon-s-installe-a-casablanca-121045 |date=2 janar 2016 }}</ref> dhe [[Shangai]]. Ngritur që në vitin 1872.
 
"Emlyon" u rendit e 14-a ndër shkollat evropiane të biznesit në 2014-ën nga gazeta "Finacial Times"<ref>{{en}}[http://rankings.ft.com/businessschoolrankings/european-business-school-rankings-2014 European Business School Rankings 2014] {{Webarchive|url=https://web.archive.org/web/20151128072805/http://rankings.ft.com/businessschoolrankings/european-business-school-rankings-2014 |date=28 nëntor 2015 }}</ref>. Në 2015-ën, programi i saj për Master në Menaxhim u cilësua si i tridhjetë në mbarë botën nga "Finacial Times"<ref>{{en}}[http://rankings.ft.com/businessschoolrankings/masters-in-management-2015 Masters in Management 2015] {{Webarchive|url=https://web.archive.org/web/20151016093256/http://rankings.ft.com/businessschoolrankings/masters-in-management-2015 |date=16 tetor 2015 }}</ref>. Gjithashtu mban vendin e 68-të në renditjen mbarëbotërore për MBA (Master në Administrim Biznesi) në Nivelet Ekzekutive<ref>{{fr}}[http://www.lenouveleconomiste.fr/lesdossiers/executive-mba-le-chant-des-sirenes-13038/ Executive MBA - Le chant des sirènes]</ref>. Programi MEB (Master në Biznes Evropian) i shkollës është i ngjashëm me një MBA me orar të plotë, por me një qasje ndër-kulturore. "EM Lyon" ka gjithashtu një program PhD (doktoraturë) si dhe një numër programesh Master në fusha të caktuara të menaxhimit si marketing, financë apo sipërmarrje.
 
Programet e saj janë trefish të akredituara nga sistemet ndërkombëtare AMBA, EQUIS dhe AASCB<ref>{{en}}[http://www.mba.today/guide/triple-accreditation-business-schools Triple accredited business schools (AACSB, AMBA, EQUIS)]</ref>. Shkolla numëron mbi 26000 ish-studentë në fushat e biznesit dhe politikës, si Jean-Pascal Tricoire (kreu ekzekutiv i [[Schneider Electric]]-it), Stéphane Bern (gazetar) dhe Gwendal Peizerat (akull patinator)<ref>{{fr}}[http://www.leprogres.fr/lyon/2015/09/06/l-ex-champion-olympique-gwendal-peizerat-continue-sur-sa-lancee L’ex-champion olympique Gwendal Peizerat continue sur sa lancée]</ref>.