Dallime mes rishikimeve të "Plutoni (planet)"

Adding 1 book for Wikipedia:Vërtetueshmëria (20220227)) #IABot (v2.0.8.6) (GreenC bot
[pending revision][pending revision]
No edit summary
(Adding 1 book for Wikipedia:Vërtetueshmëria (20220227)) #IABot (v2.0.8.6) (GreenC bot)
 
'''Plutoni''' rrotullohet përtej orbitës Neptunit. Ai është shumë më i vogël së çdo planat zyrtar dhe klasifikohen tani si një [[Planeti xhuxh|planet xhuxh]]. Plutoni është më i vogël së shtatë prej hënave të Sistemit Diellor (Io, Europa, Ganymede, Callisto, Titan dhe Triton).
 
;Simbolet: [[File:Pluto symbol (fixed width).svg|16px|⯓]]<ref>{{cite web |url= https://www.jpl.nasa.gov/infographics/what-is-a-dwarf-planet |author= JPL/NASA |date= 2015-04-22 |website= Jet Propulsion Laboratory |title= What is a Dwarf Planet? |access-date= 2022-01-19}}</ref> dhe [[File:Pluto monogram (fixed width).svg|16px|♇]]<ref>{{cite book |editor=John Lewis |date=2004 |title=Physics and chemistry of the solar system |url=https://archive.org/details/physicschemistry00lewi_433 |edition= 2 |page=[https://archive.org/details/physicschemistry00lewi_433/page/n78 64] |publisher=Elsevier}}</ref>
;Distanca: 5.913.520.000 km (39,5 AU) nga Dielli tek pjesa më e afërt [Theksojmë : Orbita e Plutonit e ndryshon distancën]
;Distanca: 5.700.000.000 km (38,5 AU) nga Toka tek pjesa më e afërt [Theksojmë : Orbita e Plutonit e ndryshon distancën]