Ndryshimi mes inspektimeve të "Qytetari"

1.275 bytes added ,  13 vjet më parë
v
ska përmbledhje të redaktimeve
v (Qytetar u zhvendos tek Qytetari)
v
KUJDESIN SHËNDETËSOR [http://www.assembly-kosova.org/common/docs/ligjet/2004_38_al.pdf Në amëzën assembly-kosova.org]</ref>
 
==E drejta shëndetsore==
Çdo qytetar ka të drejtë, për kujdes shëndetësor që është i kushtëzuar me gjendjen e
tij të shëndetit. Kujdesi shëndetësor duhet të jetë adekuat, me qasje në vazhdimësi për të
gjithë dhe pa diskriminim.
 
Qytetari mund të lihet që të presë për kujdes shëndetësor vetëm për shkaqet dhe për periudhën e arsyeshme të kohës, që nuk e rrezikon jetën e tij dhe në rast se qytetari është vendosur në listën e pritjes, ai duhet të informohet për shkakun e pritjes, për terminin kur mund t’i ofrohet shërbimi, si dhe për pasojat e mundshme të kësaj pritje.
 
Rendi i qytetarëve në listën e pritjes, si dhe zgjedhja në bazë të saj, duhet të
përcaktohen duke pasur parasysh standardet shëndetësore që mund të kontrollohen, si dhe
kriteret profesionale, në mënyrën që është e kushtëzuar me gjendjen e tyre të shëndetit
dhe pa asnjë diskriminim. Zyrtari në Ministrinë e Shëndetësisë, përgjegjës për të drejtat e
qytetarëve në kujdesin shëndetësor ka për detyrë, që të bëjë kontrollimin e listave të
pritjes, me iniciativë personale ose në bazë të kërkesës me shkrim të vetë qytetarit, brenda
kufizimeve mbi [[fshehtësia profesionale|fshehtësinë profesionale]].
{{cung}}
==Burimi i të dhënave==