Dallime mes rishikimeve të "Llojet e rrezikuara"

ska përmbledhje të redaktimeve
[pending revision][pending revision]
v (Përmirësime teknike dhe rregullime të gabimeve me referimet: (-(\{\{\s*cit[aeio][^\}]*\|\s*(?:access\-?|archive\-?|doi\-broken\-|lay\-|pmc\-embargo\-|publication\-|air\-?)?date\s*=\s*)September +(\d{1,2}), +(\d{4}) +\1\2 shtator \3, -(\{\{\s*cit[aeio][^\}]*\|\s*(?:access\-?|archive\-?|doi\-broken\-|lay\-|pmc\-embargo\-|publication\-|air\-?)?date\s*=\s*\d{1,2} +)June( +\d{4}) +\1qershor\2, -(\{\{\s*cit[aeio][^\}]*\|\s*(?:access\-?|archive\-?|doi\-broken\-|lay\-|pmc\-embargo\-|publication\-|ai...)
No edit summary
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari Advanced mobile edit
 
Mbi 50% e specieve të botës vlerësohet të jenë në rrezik të zhdukjes. Në nivel ndërkombëtar, 199 vende kanë nënshkruar një marrëveshje për të krijuar plane veprimi për biodiversitetin që do të mbrojnë speciet e rrezikuara dhe të tjera të kërcënuara. Në Shtetet e Bashkuara, plane të tilla zakonisht quhen Plani i Rimëkëmbjes së Specieve. Lista e Kuqe e IUCN e Specieve të Kërcënuara është renditja më e njohur e statusit të ruajtjes në mbarë botën dhe sistemi i renditjes.<ref>{{cite web|url=http://www.conservationandwildlife.com/threatened-species/ |title=Threatened Species |publisher=Conservation and Wildlife |accessdate=2 qershor 2012 |archiveurl=https://web.archive.org/web/20120913043721/http://www.conservationandwildlife.com/threatened-species |archivedate=13 shtator 2012 }}</ref>
[[File:Linces1.jpg|thumb|[[Rrëqebulli Iberian]] (''Lynx pardinus''), një specie e Rrezikuarrrezikuar]]
 
== Lista e kuqe e BNRN-së==