Dallime mes rishikimeve të "Bashkimi Ndërkombëtar për Ruajtjen e Natyrës"

ska përmbledhje të redaktimeve
v (Përmirësime teknike dhe rregullime të gabimeve me referimet: (-(\{\{\s*cit[aeio][^\}]*\|\s*(?:access\-?|archive\-?|doi\-broken\-|lay\-|pmc\-embargo\-|publication\-|air\-?)?date\s*=\s*\d{1,2} +)November( +\d{4}) +\1nëntor\2, -(\{\{\s*cit[aeio][^\}]*\|\s*(?:access\-?|archive\-?|doi\-broken\-|lay\-|pmc\-embargo\-|publication\-|air\-?)?date\s*=\s*\d{1,2} +)December( +\d{4}) +\1dhjetor\2, -(\{\{\s*cit[aeio][^\}]*\|\s*(?:access\-?|archive\-?|doi\-broken\-|lay\-|pmc\-embargo\-|publication\-|air\-?)...)
No edit summary
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari Advanced mobile edit
| website = [https://www.iucn.org www.iucn.org]
}}
 
'''Bashkimi Ndërkombëtar për Ruajtjen e Natyrës - BNRN''' ({{lang-en|International Union for Conservation of Nature - '''IUCN'''}}) zyrtarisht ''Bashkimi Ndërkombëtar për Ruajtjen e Natyrës dhe Burimeve Natyrore''<ref>{{cite web |title=About |publisher=IUCN |quote=The organisation changed its name to the International Union for Conservation of Nature and Natural Resources in 1956 with the acronym IUCN (or UICN in French and Spanish). This remains our full legal name to this day. |url=https://www.iucn.org/about|language=en}}</ref> është një organizatë ndërkombëtare që punon në fushën e ruajtjes së natyrës dhe përdorimit të qëndrueshëm të burimeve natyrore. Ai është i përfshirë në grumbullimin e të dhënave dhe analizat, hulumtimet, projektet në terren, avokimin dhe arsimin. Misioni i BNRN është të "ndikojë, inkurajojë dhe ndihmojë shoqëritë në mbarë botën për të ruajtur natyrën dhe për të siguruar që çdo përdorim i burimeve natyrore të jetë i barabartë dhe ekologjikisht i qëndrueshëm".<ref name=About >{{cite web |url=http://www.iucn.org/about |title=About IUCN|publisher=IUCN |accessdate=17 nëntor 2014|language=en}}</ref>