Dallime mes rishikimeve të "Francis Drake"

v
v (Përmirësime teknike dhe rregullime të gabimeve me referimet: (-(\{\{\s*cit[aeio][^\}]*\|\s*(?:access\-?|archive\-?|doi\-broken\-|lay\-|pmc\-embargo\-|publication\-|air\-?)?date\s*=\s*\d{1,2} +)October( +\d{4}) +\1tetor\2, -(\{\{\s*cit[aeio][^\}]*\|\s*(?:access\-?|archive\-?|doi\-broken\-|lay\-|pmc\-embargo\-|publication\-|air\-?)?date\s*=\s*\d{1,2} +)January( +\d{4}) +\1janar\2))
 
Shfrytëzimet e Drake e bënë atë një hero tek anglezët, por rrëmbimi i tij bëri që spanjollët ta quanin një pirat, i njohur për ta si ''El Draque''.<ref>Emri i tij në formën e latinizuar ishte ''Franciscus Draco'' ("Francis Dragoi"). Shih [http://bancroft.berkeley.edu/Exhibits/nativeamericans/13.html Theodor de Bry].</ref> Mbreti [[Filipi II i Spanjës|Filipi II]] dyshohet se ofroi një shpërblim për kapjen e tij ose vdekjen e tij për 20,000 [[Dukat|dukate]],<ref name="Cummins1997">{{cite book|author=John Cummins|title=Francis Drake: The Lives of a Hero|url=https://books.google.com/books?id=YAcU-WA0X3QC&pg=PA126|year=1997|publisher=St. Martin's Press|isbn=978-0-312-16365-5|page=126}}</ref> rreth 6 milion funtesh (8 milion dollarë amerikanë) në monedhë moderne.<ref name="Hanna2015">{{cite book|author=Mark G. Hanna|title=Pirate Nests and the Rise of the British Empire, 1570-1740|url=https://books.google.com/books?id=RSMUCAAAQBAJ&pg=PA46|date=22 tetor 2015|publisher=UNC Press Books|isbn=978-1-4696-1795-4|page=46}}</ref>
 
==Referimet Referime ==
{{reflist}}