Dallime mes rishikimeve të "Diskutim:Lista e këngëtarëve dhe grupeve shqiptare"

(Biografi)
<pre>*[[Adelina Pireva]]
Adelina Pireva lindi me 22.04.1981 në Gjilan.
Me muzikë ka filluar të merret që nga mosha 9-vjeçare. Edhe si fëmijë ka
marrë pjesë në shumë koncerte e manifestime të ndryshme.
Në festivalin “Kosovarja këndon 1997” mori Mikrofonin e Artë, sis
hpërblim të SHKA “Agimi: nga Prizreni dhe vendin e 5-të nga Juria
profesionale. Me Ansamlin “Gurra” të Gjilanit ka marrë pjesë në këto
festivale:
“Prizreni ’96, 97”, “Kaçaniku 2000”,
“Oda Dibrane 1996, 1997, 2000, 2001”-
Peshkopi, “Këngë Jeho 1995, 1996”-Strugë, “Sharri këndon “-
Tetovë, “Festivali i Paqes 1998”-Bajram Pasha (Stamboll).
Në këto festivale u nderua me shpërblime, mirënjohje e diloma të shumta.
Ka marrë pjesë edhe në shumë koncerte humanitare, kryesisht që u është
dedikuar heronjve të rënë për çlirimin e Kosovës dhe fëmijëve të dëshmorëve.
Deri më tash ka edituar 3 Albume dhe 4 Video Clipe.
Albumet:
24.783

edits