Dallime mes rishikimeve të "Surja el-Bekare"

1.060 bytes added ,  6 muaj më parë
→‎Përbërja: ELIF-LAM-MIM-Shqiptimi Bismil-lahir-Rahamanir-Rahim Elif-lam-mim (1) Dhalikel-Kitabu la rejbe fih, hudel lilmutekin (2) El-ledhine ju 'minune bil- gajbi ve jukimunes-salate ve mimma rezeknahum junfikun (3) Vel-ledhine ju ' minune bima unzile ilejke ve ma unzile min kablike ve bil-ahireti hum jukinun (4) Ulaike ala hudem- mir-Rabbihim ve ulaike humul-mufliun (5). ''Me emrin e Allahut , Mëshiruesit, Mëshirëbërësit!'' (1)Elif-lam-mim (2) Ky ësh
[Redaktim i kontrolluar][pending revision]
v (Grius zhvendosi faqen Suretu el-Bekare tek Surja el-Bekare)
(→‎Përbërja: ELIF-LAM-MIM-Shqiptimi Bismil-lahir-Rahamanir-Rahim Elif-lam-mim (1) Dhalikel-Kitabu la rejbe fih, hudel lilmutekin (2) El-ledhine ju 'minune bil- gajbi ve jukimunes-salate ve mimma rezeknahum junfikun (3) Vel-ledhine ju ' minune bima unzile ilejke ve ma unzile min kablike ve bil-ahireti hum jukinun (4) Ulaike ala hudem- mir-Rabbihim ve ulaike humul-mufliun (5). ''Me emrin e Allahut , Mëshiruesit, Mëshirëbërësit!'' (1)Elif-lam-mim (2) Ky ësh)
 
 
== Përbërja ==
'''Suretu El Bekare''' përbëhet nga gjithsej 286 (dyqind e tetëdhjetë e gjashtë) ajete Kur'anore duke mos e përfshirë dhe ajetin '''Me emrin e All-llahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit !'''. ELIF-LAM-MIM-Shqiptimi
 
Bismil-lahir-Rahamanir-Rahim
 
Elif-lam-mim (1) Dhalikel-Kitabu la rejbe fih, hudel lilmutekin (2) El-ledhine ju 'minune bil- gajbi ve jukimunes-salate ve mimma rezeknahum junfikun (3) Vel-ledhine ju ' minune bima unzile ilejke ve ma unzile min kablike ve bil-ahireti hum jukinun (4) Ulaike ala hudem- mir-Rabbihim ve ulaike humul-mufliun (5).
 
<nowiki>''</nowiki>Me emrin e Allahut , Mëshiruesit, Mëshirëbërësit!<nowiki>''</nowiki> (1)Elif-lam-mim (2) Ky është libri në të cilin nuk ka dyshim, udhëzues për ata që frikësohen (nga Allahu). (3).Të cilët e besojnë të fshehtën, e kryejnë faljen dhe prej asaj që Ne i kemi furnizuar, japin. (4) Dhe ata të cilët e besojnë atë që t'u shpall Ty, dhe atë që është shpallur para teje, dhe të cilët për ahiretin (botën tjetër) janë të bindur. 5. Të tillët janë të udhëzuarit nga Zoti i tyre dhe të tillët janë të shpëtuarit.
 
(Elif-lam-mim-Përkthimi).
 
=== Elif Lam Mim (<font size="6">الم</font>) ===
Anonymous user