Dallime mes rishikimeve të "Rrjeti Kompjuterik"

v
Cleaning up redundant parameters added by prior faulty versions.) #IABot (v2.0.8.8
[Redaktim i kontrolluar][Redaktim i kontrolluar]
v (Cleaning up redundant parameters added by prior faulty versions.) #IABot (v2.0.8.8)
në rrjetin kompjuterik. Komunikimi i rrjetave kompjuterik nëpërmjet përcjellësave të telefonave kërkon disa pajisje shtesë.
Sinjali telefonik është i tipit analog dhe jo dixhital. Ndryshimi qëndron në faktin që, sinjali analog është proçesi marrjes së
sinjalit zanor ose pamor (në të shumtën e rasteve nga njeriu) dhe perkthehet në pulse elektronike. Sinjalet dixhitale e marrin sinjalin zanor ose pamor dhe e thyejnë në kode binare pra formojnë seri “1”-sh dhe “0”-sh. Shumica e pajisjeve analoge janë telefonat, fakset, modemet etj.<ref name="albbrain.com">{{Cite web |url=http://albbrain.com/ |title=albbrain.com |accessdate=25 mars 2010 |archiveurl=https://web.archive.org/web/20100324004829/http://www.albbrain.com/ |archivedate=24 mars 2010 |url-status=dead |access-date=25 mars 2010 |archive-date=24 mars 2010 |archive-url=https://web.archive.org/web/20100324004829/http://www.albbrain.com/ }}</ref>
 
Në figurën e mësipërme jepen hallkat në të cilat kalon sinjali si analog ashtu dhe dixhital.