Dallime mes rishikimeve të "Teodor Keko"

146 bytes added ,  13 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
(Faqe e re: '''Teodor Keko''', shkrimtar. Lindi më 2 shtator 1958. Ndoqi studimet e larta në Universitetin e Tiranës në degën e Gjuhës dhe Letërsisë Shqipe. Në fillimet e tij punoi si gazeta...)
 
'''Teodor Keko''', lindi më [[2 shtator]] të vitit [[1958]] është shkrimtar shqiptar.
'''Teodor Keko''', shkrimtar. Lindi më 2 shtator 1958. Ndoqi studimet e larta në Universitetin e Tiranës në degën e Gjuhës dhe Letërsisë Shqipe. Në fillimet e tij punoi si gazetar në gazetën letrare “Drita”, dhe në gazetën e përditshme “Koha jonë”, më vonë ka punuar në gazetën “Aleanca” si editorialist. Për një periudhë kohe mbahet mend si pjestar i parlamentit shqiptar. Teodor Keko ka filluar publikimet e tij në vitin 1980 dhe është autor i 15 volumeve në: poezi, dramë, novelë si dhe veçanërisht i historive të shkurtra. Në mes të tjerash publikime të Teodor Kekos janë: “Loja” 1990; “Lajmëtarja e vdekjeve”1991; “Pretenca”1994; “Shënimet e një gruaje” 1995; “Vdekja e nëpunësit X” 2000; “Hollësira fatale” 2001.
 
'''Teodor Keko''', shkrimtar. Lindi më 2 shtator 1958. Ndoqi studimet e larta në Universitetin e Tiranës në degën e Gjuhës dhe Letërsisë Shqipe. Në fillimet e tij punoi si gazetar në gazetën letrare “Drita”, dhe në gazetën e përditshme “Koha jonë”, më vonë ka punuar në gazetën “Aleanca” si editorialist. Për një periudhë kohe mbahet mend si pjestar i parlamentit shqiptar. Teodor Keko ka filluar publikimet e tij në vitin 1980 dhe është autor i 15 volumeve në: poezi, dramë, novelë si dhe veçanërisht i historive të shkurtra. Në mes të tjerash publikime të Teodor Kekos janë: “Loja” 1990; “Lajmëtarja e vdekjeve”1991; “Pretenca”1994; “Shënimet e një gruaje” 1995; “Vdekja e nëpunësit X” 2000; “Hollësira fatale” 2001.
 
== Krjimtaria ==
Në mes të tjerash publikime të Teodor Kekos janë:
* “Loja” 1990
* “Lajmëtarja e vdekjeve” 1991
* “Pretenca”1994
* “Shënimet e një gruaje” 1995
* “Vdekja e nëpunësit X” 2000
* “Hollësira fatale” 2001.
 
{{biografi-cung}}
 
[[category:lindje 1958]]
[[category:shkrimtarë shqiptarë]]