Ndryshimi mes inspektimeve të "Selefizmi"

117 bytes added ,  12 vjet më parë
v
ska përmbledhje të redaktimeve
v
{{Islam}}
'''Selefizmi''' është periudhë kohore Islamee Islamit që nga [[dietari|dietarë]] të ndryshëm definohetpërkufizohet në mënyra të ndryhme,. porKëto pëtkufizime dallimet janëdijetarëve aspektinndryshëm formalpër enga joesenca në atë esencial përjanëcilinnjëjta aspektmirëpo dietarëtformulimi janëi tyre njëndryshonë. mendimi.
 
Në këtë kontekst dijetari[[Muhamed.S.R. iel famshëmButi]] jepë përkufizimin : "Me shprehjen selefizëm nënkuptojmë tre shekujt e parë nga jeta e Umetit Islam<ref>dr,. [[Muhamed.S.R. el Buti]], në veprën e tij "[[Selefizmi periudhë kohore e begatshme, e jomedh'heb Islam]]" në faqen nr.9 thotë:</ref>. "MePo nocionin selefizëm nënkuptojmë tre shekujt e parëashtu nga jeta e Umetit Islam. Në këtëky kontekstkëndëvështrim edhe dijetari i famshëm dr.[[Abdulhamid Mahmudi]] për veprën e tij "[[Selefizmi, thirrje e shejh Muhamed Abdulvehabit]]",selefizmin thotë: "Të gjithë dijetarët janë unik se me nocioninshprehjen ''selef'' kanë për qëllim të gjithë sahabet, tabiinëttabi-inët dhe tebei tabiinëttabi-inët.<ref>dr. [[Abdulhamid Mahmudi]] në veprën e tij "[[Selefizmi, thirrje e shejh Muhamed Abdulvehabit]]",</ref>" Këto dy definicionepërkufizime dhe shumë definicionepërkufizime tjera themelore fundamentbazohen definimithadithin e tyreprofetit kanëMuhamet hadithinkonkretisht e Pejgamberit a.s.rradhën ku thuhet se : "''Njerëzit më të mirë janë në shekullin tim, pastaj ata që pasojnë pas tyre, pastaj ata që pasojnë pas tyre''." <ref>[http://www.bim.org.mk/medhhebi.asp Medh-hebi] nga [[Jusuf Zimeri]]</ref>
 
== Selefizmi ==