Dallime mes rishikimeve të "Njësia administrative Maqellarë"

 
== Demografia ==
Fshatrat me popullsi me te madhe jane Maqellara, Pocesti dhe Kovashica. Pas ardhjes se demokracise, po shikohet nje levizje e ngadalte e nje shtrese te popullsise drejt qyteteve te Tiranes dhe Durresit si dhe drejt Italise, Greqise etj. Pjesa me e madhe e popullsise i perkasin besimit mysliman. Gjate periudhes komuniste ne fshatrat Kercisht i Siperm, dhe Herbel kane punuar dhe jetuar nje pakice ortodokse-maqedonase te cilet gezonin te drejta dhe perfitime me te mira se popullsia vendase shqiptare. Kesaj pakice i jepej gjithmone prioritet. Si pasoje e ndryshimeve politike te 15 viteve te fundit, nje pjese e madhe e kesaj popullsie po lene vendin me destinacion Maqedonine ose ne qytetet e medhate Shqiperise.
 
== Ekonomia ==
Anonymous user