Dallime mes rishikimeve të "Operatorët logjikë"

[redaktim i pashqyrtuar][redaktim i pashqyrtuar]
== Tabelat e Operatorëve ==
<table border="1" >
|-|<td> latinisht..........|<td> shqip...............................................|<td> përdoret....|<td> shkruhet
|-<td> Negacioni <td> JO <td> non <td> <math>\lnot q </math><br>
 
|-|Negacioni<td> |JOKonjukcioni<td> |nonDHE <td> et<td> |<math>p \lnotland q </math><br>
|-|<td> Disjunkcioni|<td> OSE |<td> vel |<td> <math>p\lor q</math>
 
|-|Konjukcioni|DHE<td> |et|Antivalenca<mathtd>p \landOSE-OSE q<td> aut<td> </math><br/math>
|-|<td> Implikacioni|<td> NESE ATEHERE|<td> seq|<td> <math>p \Rightarrow q</math>
 
|-|<td> Ekuivalenca|<td> ATEHERE DHE VETEM ATEHERE|<td> aq|<td> <math>p\Leftrightarrow q</math>
|-|Disjunkcioni|OSE |vel |<math>p\lor q</math>
 
|-|Antivalenca|OSE-OSE |aut|<math></math>
 
|-|Implikacioni|NESE ATEHERE|seq|<math>p \Rightarrow q</math>
 
|-|Ekuivalenca|ATEHERE DHE VETEM ATEHERE|aq|<math>p\Leftrightarrow q</math>
</table>
 
Anonymous user