Dallime mes rishikimeve të "Nexhat Daci"

89 bytes added ,  17 vjet më parë
v
ska përmbledhje të redaktimeve
[redaktim i pashqyrtuar][redaktim i pashqyrtuar]
No edit summary
 
vNo edit summary
lindi'''Nexhat Daci''' ka lindur[[26.07. Korrik]] [[1944]][[Tërnoc]]. [[Politikan]] kosovar nga [[Lidhja Demokratike e Kosovës]]( LDK). Kryetar i Kuvendit të Kosovës që nga viti [[2001]], profesor i kimis[[kimi]]s, doktor i shkencave[[shkenca]]ve të kimis nga [[Universiteti i Zagrebit]]. Anëtar i "[[Akademisë së Shkencave dhe e Arteve e Kosovës"]], "[[Akademisë Evropiane për çështje mjedisi"]] dhe "[[American Chemical Society"]].
Daci, Nexhat
lindi më 26.07.1944 në Tërnoc. Politikan kosovar nga Lidhja Demokratike e Kosovës( LDK). Kryetar i Kuvendit të Kosovës që nga viti 2001,profesor i kimis, doktor i shkencave të kimis nga Universiteti i Zagrebit. Anëtar i "Akademisë së Shkencave dhe e Arteve e Kosovës", "Akademisë Evropiane për çështje mjedisi" dhe "American Chemical Society".
Arsimimi
• 1956-1960 Shkolla e mesme
• 1962-1966 Universiteti, Seksioni i Kimisë
• Beograd, diploma: kimist i diplomuar
• 1966-1968 Universiteti i Beogradit, studime pasuniversitare, Seksioni i kimisë, magjistër i kimisë
• 1969-1973 Universiteti i Zagrebit, Fakulteti i Teknologjisë, Zagreb, Kroaci, doktor i shkencave të kimisë
 
 
Eshtë i martuar dhe ka tre fëmij. Banon në lagjen Velani në Prishtinë. Di të flas shqip, serbisht, anglisht, kroatisht dhe deri diku gjermanisht.
== Jeta ==
Aktivitete dhe funksione, të tanishme apo paraprake
EshtëAi është i martuar dhe ka tre fëmij. Banon në lagjen Velani në Prishtinë. Di të flas shqip, serbisht, anglisht, kroatisht dhe deri diku gjermanisht.
• 1968-1970 Universiteti i Prishtinës, Seksioni i Kimisë, Asistent
 
• 1970-1974 Universiteti i Prishtinës, Seksioni i Kimisë, Ligjërues
 
• 1973 Hidroprojekt, Brno, Çekosllovakia
== Arsimimi ==
• 1974 University of Bradford, England
*1956-1960 Shkolla e mesme
• 1974-1984 Universiteti i Prishtinës, Seksioni i Kimisë, Profesor inordinar
*1962-1966 Universiteti[[Universitet]]i, Seksioni i Kimisë
• 1979 Viziting profesor, Tiranë
*Beograd, diploma: kimist i diplomuar
• 1984-1997 Universiteti i Prishtinës, Seksioni i Kimisë, Profesor ordinar
*1966-1968 [[Universiteti i Beogradit]], studime pasuniversitare, Seksioni i kimisë, magjistër i kimisë
• Anëtarësia:
*1969-1973 [[Universiteti i Zagrebit]], Fakulteti i Teknologjisë, Zagreb, Kroaci, doktor i shkencave të kimisë
• 1.Akademia e Shkencave dhe e Arteve e Kosovës nga 1994.
 
• 2.Akademia Evropiane për çështje mjedisi, Tybingen, Gjermani nga 1987.
 
• 3.American Chemical Society nga 1985.
== Aktivitete dhe funksione, të tanishme apo paraprake ==
 
*1968-1970 [[Universiteti i Prishtinës]], Seksioni i Kimisë, Asistent
*1970-1974 Universiteti i Prishtinës, Seksioni i Kimisë, Ligjërues
*1973 Hidroprojekt, Brno, Çekosllovakia
*1974 University of Bradford, England
*1974-1984 Universiteti i Prishtinës, Seksioni i Kimisë, Profesor inordinar
*1979 Viziting profesor, Tiranë
*1984-1997 Universiteti i Prishtinës, Seksioni i Kimisë, Profesor ordinar
 
 
== Anëtarësia: ==
*1. Akademia e Shkencave dhe e Arteve e Kosovës nga 1994.
*2. Akademia Evropiane për çështje mjedisi, Tybingen, Gjermani nga 1987.
*3. American Chemical Society nga 1985.
 
 
[[Category:Politikan]]
24.783

edits