Ndryshimi mes inspektimeve të "Pulla"

539 bytes added ,  13 vjet më parë
v
ska përmbledhje të redaktimeve
v
v
 
Krijimi i pullave në thelbë është i njëjtë për të gjitha pullat, krijohet forma dhe instalohet në objekt, sistem apo rrjetë ashtu që prapa sajë të jetë funksioni i cili ka së paku dy gjendje d.m.th aktive dhe pasive. Ndërsa ndërtimi i tyre mund të jetë mekanik (p.sh.: pulla e teshave, pulla e komanduesit [[miu|simiu]]) dhe informatik si sipulla katrore, fotosipulla, fjalësipulla.
 
==Sipulla==
{{Kryesor|Sipulla}}
Sipulla (nga ngjajshmëria me [[pullën]]) është një vegël informatike e përbër nga vegla grafike dhe funksioni i përcjeljes së informacionit. Emërtimi i sipullave bëhet në bazë të funksionit apo paraqitjes së tyre grafike. Kështu për nga funksioni dallohen sipullat vërteto, hyrë, gjurmo, etj. këto funksione pasta "lidhen" për një vizatim të paraqitur në ekran mbi të cilin zakonisht shkruhet edhe termi i komandes si p.sh.: OK, Shko, Ik, Aktivizo apo Kërko, Gjurmo, Dërgo etj.
{{Commons|Category:Buttons}}
[[de:Schaltfläche]]