Hape menynë kryesore

Changes

ska përmbledhje të redaktimeve
'''Ishulli Mauricius'''.- është ishull në oqeanin[[oqeani]]n [[Indian]]. Mauriciusi është vend në kuadër të sëcilitsë cilit janë edhe ishujt: ''Rodrigez'', ''Kargados'', ''Karahos'' dhe ''Agalega''. Ky vend krejtësisht ka një sip. prej 2.045 km2, dhe numri i popullsisë sillet rreth 1 milion banorë. Kryeqytet i këtij vendi është [[Prt Luis]] me reth 200 000 banorë.
[[Category: Gjeografi]]
[[Category: Ishuj]]