Dallime mes rishikimeve të "Naser Zymberi"

98 bytes removed ,  14 vjet më parë
v
ska përmbledhje të redaktimeve
vNo edit summary
vNo edit summary
 
 
'''Naser Zymberi''' u lind më 15 shtator 1958 në fshatin Budrikë e Epërme, komuna e Vitisë, aktor teatri, shqiptarë nga Kosova.
'''Naser Zymberi''' u lind më 15 shtator 1958 në fshatin Budrikë e Epërme,komuna e Vitisë. Shkollën fillore e kreu në fshatin Budrikë e Radivojcë,të mesmen në Gjilan, fakultetin në Prishtinë. Punën si aktor teatri e ka filluar në vitet 1976 / 77 në Prishtinë me rolin Senektus në dramën “Kaligula” të Albert Camy në Teatrin Akademik “Ramiz Sadiku” të Universitetit të Prishtinës. Ka luajtur shumë nga rolet kryesore në Tetrin Kombëtar të Gjilanit. Për punën e tij si aktor edhe është shpërblyer.Sot jeton e punon në Gjilan, në Teatrin Kombëtar të Gjilanit. Në këtë teatër edhe vazhdoi punën e filluar në Prishtinë si aktor me rolin e Robertit në komedinë “Çertifikata e kurorëzimit” e autorit Efraim Kishon,për të vazhduar më vonë me rolin e Rexhep Lakrit në komedinë “Ëndërr apo zgjëndërr” të autorit Josif Papagjoni, Plaku Montag në “Romeo e Zhulieta”të Uilliam Shekspir,Dinit në komedinë “Mos e prek” të dramaturgut të ri Zymber Kelmendi, Palit në “Darka Publike” të Teki Dervishi, Babai në “Trokitje” të Fadil Hysaj etj. .
 
'''Naser Zymberi''' u lind më 15 shtator 1958 në fshatin Budrikë e Epërme,komuna e Vitisë. Shkollën fillore e kreu në fshatin Budrikë e Radivojcë, të mesmen në Gjilan, fakultetin në Prishtinë. Punën si aktor teatri e ka filluar në vitet 1976 / 77 në Prishtinë me rolin Senektus në dramën “Kaligula” të Albert Camy në Teatrin Akademik “Ramiz Sadiku” të Universitetit të Prishtinës. Ka luajtur shumë nga rolet kryesore në Tetrin Kombëtar të Gjilanit. Për punën e tij si aktor edhe është shpërblyer.Sot jeton e punon në Gjilan, në Teatrin Kombëtar të Gjilanit. Në këtë teatër edhe vazhdoi punën e filluar në Prishtinë si aktor me rolin e Robertit në komedinë “Çertifikata e kurorëzimit” e autorit Efraim Kishon,për të vazhduar më vonë me rolin e Rexhep Lakrit në komedinë “Ëndërr apo zgjëndërr” të autorit Josif Papagjoni, Plaku Montag në “Romeo e Zhulieta”të Uilliam Shekspir,Dinit në komedinë “Mos e prek” të dramaturgut të ri Zymber Kelmendi, Palit në “Darka Publike” të Teki Dervishi, Babai në “Trokitje” të Fadil Hysaj etj. .
[[1.KARRIERA]]
 
[[1.1 DISA SHFAQJE PËR TË RRITUR:]]
 
[[1.2 DISA SHFAQJE PËR FËMIJË]]
 
[[2.SHIH EDHE]]
 
[[3. LIDHJE TË JASHTME]]
 
 
'''1.1 DISA SHFAQJE PËR TË RRITUR'''
 
 
*Certifikata e kurorëzimit
 
==Veprimtaria==
==Tituj të veprave==
:Shfaqje për të rritur
*Rropullari
 
*Kush nuk vdes nuk është njeri
 
*Kufijt që s’preken
 
*Froni
 
*Kaligula
 
*Një natë në hotel
 
*Ngadhnjimi
 
*Drenusha
 
*Princi i hijeve
 
*Miza në vesh
 
*As par as njohur
 
*Ura e sakrificës
 
*Ëndërr apo zgjëndërr
 
*Bunari afr shtëpisë
 
*Romeo dhe Zhulieta
 
*Vegullia
 
*Musafiri i mallkuar
 
*Darka Publike
 
*Gomari diverzant
 
*Mos e prek
 
*Ligatina
 
*Trokitje
 
:Shfaqje për fëmijë
 
 
'''1.2 DISA SHFAQJE PËR FËMIJË'''
 
*Shtëpia prej bore
 
*Nipi dhe gjyshi
==Shiko dhe këtë==
==Lidhje tëjashtme==