Ndryshimi mes inspektimeve të "Bimët shumëvjeçare"

ska përmbledhje të redaktimeve
(Faqe e re: Bime qe jetojne per nje numer te pacaktuar vitesh; lindin, kane nje zhvillim vegjetativ qe mund te zgjase per disa sezone. Periudha e riprodhimit nuk sjell vdekjen e bimes, ajo mbijeton d...)
 
{{për përmirësim}}
{{shkronja}}
 
Bime qe jetojne per nje numer te pacaktuar vitesh; lindin, kane nje zhvillim vegjetativ qe mund te zgjase per disa sezone. Periudha e riprodhimit nuk sjell vdekjen e bimes, ajo mbijeton dhe vitin pasardhes lulezon perseri dhe prodhon fara te reja e keshtu me radhe. Te gjitha bimet drunore jane shumevjecare, por edeh shume barishtore, sidomos ato qe kane organe nentokesore si rizoma, bulbe, etj., qe i bejne te mundur mbijetesen me sythe te fshehur, ndersa pjesa jashtetokesore vdes.