Ndryshimi mes inspektimeve të "Sanxhaku i Pazarit të Ri"

ska përmbledhje të redaktimeve
{{gjysëm-mbrojtur}}
{{KUFKOS}}
'''Sanxhaku i Tregut të Ri''' ka një sipërfaqe prej 8.687 [[km]] katrorë dhe 530 000 banorë. Kryeqyteti është [[Tregu i Ri]] (Novi Pazari). Kufizohet me Serbinë, Malin e Zi, [[republikaRepublika e Kosovës|Republikën e Kosovës]], Bosnjën dhe Hercegovinën dhe Shqipërinë. E përbëjnë këto komuna: [[Pazari i Ri]], [[Tutini]], [[Sjenica]], [[Prijepolje]], [[Nova Varosh]], [[Bijello Polje]], [[Rozhaja]], [[Plava]], [[Plevlje]] dhe [[Berane]].
 
Për shkak të rrethanave politike është bërë shpërndarja e sanxhakut, mirëpo banorët vendas të sanxhakut këtë ndarje ende nuk e kanë pranuar.