Ndryshimi mes inspektimeve të "Svirca (Dardanë)"

5 bytes removed ,  15 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
 
'''Svirca''' është fshat kufitar në Komunën e [[Kamenicës]] (tash Dardanë). I ndarë padrejtësisht në Kongresin e Berlinit për gjysmë më [[1878]]. Pjesa e mbetur është në Komunën e Medvegjës. Pas shpërnguljeve të mëdha të shqiptarëve nga Toplica Svirca merret si fashta gjysmë i shprngulur, ku një pjesë e popullatës u shpërngul kryesisht në pjesën malore të [[Gollakut]] (Krilevë, Gregjenik, [[Siqevë]], Marec, etj), por edhe në Kmetovc, [[Gjilan]], Prishtinë dhe pjesërisht në [[[[Turqi]].]]
 
'''Svirca''' është fshat kufitar në Komunën e [[Kamenicës]] (tash Dardanë). I ndarë padrejtësisht në Kongresin e Berlinit për gjysmë më [[1878]]. Pjesa e mbetur është në Komunën e Medvegjës. Pas shpërnguljeve të mëdha të shqiptarëve nga Toplica Svirca merret si fashta gjysmë i shprngulur, ku një pjesë e popullatës u shpërngul kryesisht në pjesën malore të [[Gollakut]] (Krilevë, Gregjenik, [[Siqevë]], Marec, etj), por edhe në Kmetovc, [[Gjilan]], Prishtinë dhe pjesërisht në [[[[Turqi]].]]
Është vendbanim i hershëm ilirik. Në vitet e pesdhjeta të shekullit të kaluar janë gjetë themele, por edhe gjësende me vlerë arkeologjike.
Tash ka shumë pak banorë.
Anonymous user