Ndryshimi mes inspektimeve të "Shtypi litografik"

ska përmbledhje të redaktimeve
 
'''Shtypi litografik''' apo ''litografia'' është metoda më e vjetër e [[Shtypi i rrafshtë|shtypit të rrafshët]], prandaj mund ta quajmë edhe metodë klasike të shtypit. Në fillim forma e shtypit është punuar në pllaka të gurit (shtypi me gurë), kurse në kohën e re e ka zavëndësuar pllaka e zingut dhe e aluminit. Te shtypi litografik shtypi bëhet në mënyrë direkte.
Sot, këtë metodë të shtypit e përdorin vetëm artistët për shtypjen e punimeve artistike.
 
 
[[Category: teknologji grafike]]
99

edits