Ndryshimi mes inspektimeve të "Gjuha kineze"

20 bytes added ,  12 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
|sil = zho
}}
'''Gjuha kineze''' sot flitet nga rreth 1'200'000 folesfolës, .Prejshumica ktyneve folesve,të cilëve madhesiajanë vjenbanorë nga [[Kina|Kina]] dhe [[Republika Kineze]]., Nekurse shumnjë shtete,numër masshumtii vogël [[Aziai jugore|Azienfolësve jugore]], kakinezishtes folesjetojnë tejashtë paktakëtyre te gjuhes kinezeshteteve.
 
 
== Shum gjuhe Kineze, ni shkrim kinez ==
Gjuha kineze ka shumshumë dialekte dhe forma te ndryshme, amo shkrimi ështefolurit gijth icilët njejtikanë shkrim të njejtë.
 
Gjuha kineze ka shum dialekte dhe forma te ndryshme, amo shkrimi ështe gijth i njejti.
 
[[Category:gjuhë|Kinezisht]]