Ndryshimi mes inspektimeve të "Sistemi shtetëror në Skoci"

ska përmbledhje të redaktimeve
Skocia përfaqësohet në ''Dhomën Britanike'' nga 59 MP-ja të zgjedhur nga zonat elektorale të bazuara nga territori. Zyra Skoceze e përfaqëson qeverinë britanike në Skoci në çështje të rezervuara dhe përfaqëson interesin skocez brenda qeverisë së [[BM|Britanisë së Madhe]].<ref>{{cite web|url=http://www.scotlandoffice.gov.uk/our-communications/doc.php?id=11|title=Scotland Office Charter|work=Scotland Office website|date=2004-08-09|accessdate=2007-12-22}}</ref> Zyra Skoceze udhëheqet nga ''Sekretari i Shtetit për Skocinë'', i cili është në kabinetin qeveritar të [[BM|Britanisë së Madhe]], ky person momentalisht është '''''Des Browne'''''.<ref name= Gate>[http://www.scotland.org/about/fact-file/government/index.html "Government of Scotland Facts"] Scotland.org - The Official Online Gateway. Retrieved [[26 September]] [[2007]].</ref>
 
==Skocia në Britaninë e Madhe==
Polidika degraduese ishte përkrahur nga të tri partitë mbarë-britanike me entuziazëm të ndryshueshëm gjatë historisë së fundme dhe lideri Laburist ''John Smith'' e përshkruajti ringjalljen e një Parlamenti Skocez si "dëshira e plotësuar e popullit Skocez".<ref>Cavanagh, Michael (2001) ''[http://gdl.cdlr.strath.ac.uk/aspect/docs/aspectcampaigns.htm The Campaigns for a Scottish Parliament]''. University of Strathclyde. Retrieved [[12 April]] [[2008]].</ref>
==Shih dhe këtë==
*[[Skocia]]