Ndryshimi mes inspektimeve të "Flamuri i Britanisë së Madhe"

ska përmbledhje të redaktimeve
(Faqe e re: Mbretëria e Bashkuar e Britanisë së Madhe dhe Irlandës Veriore përdor si flamur kombëtar banderolën mbretërore të njohur si Flamuri i Unionit ose '''Xheku i Unionit'' <re...)
 
[[Figura:Flag of the United Kingdom.svg|right|thumb|300px|Flamuri i Britanisë së Madhe]]
[[Mbretëria e Bashkuar e Britanisë së Madhe dhe Irlandës Veriore]] përdor si flamur kombëtar banderolën mbretërore të njohur si [[Flamuri i Unionit]] ose '''Xheku i Unionit'' <ref>Hansard Fourth Series Volume CXCII (192) pages 579-580 ''- formal announcement by the House of Lords''</ref><ref>[http://www.royal-navy.mod.uk/server/show/nav.3649 Royal Navy: Ship's Badges and Flags], see ''Union Flag''</ref>. Dizajni i Flamurit të Unionit daton nga ''Akti i Unionit 1800'' kur u bashkuan [[Britania e Madhe]] dhe [[Irlanda]]. Flamuri përbëhet nga ''Kryqi i Shën. Gjergjit'' (shenjti patron i [[Angli]]së), me tehe të bardha, kurse mbi të është vendosur ''Flamuri i Klorësve të Shën. Patrikut'', shenjti patron i [[Irlandë]]s , dhe mbi këto të dyja është vendosur [[Saltira]] e Shën. Andreut (shenjti patron i [[Skoci]]së.