Dallime mes rishikimeve të "Hekurudha"

26 bytes added ,  14 vjet më parë
== Hekurudha në Shqipëri ==
 
===Historiku===
{{shkronja}}
 
Linjat e para hekurudhore ne Shqiperi ishin linja minerare dhe ushtarake me skartament te ngushte, te ndertuara ndermjet viteve 1917 dhe 1930, nga austro – hungarezet dhe italianet.
 
Prioritet kryesor eshte realizimi i lidhjes hekurudhore me ish Republiken Jugosllave te Maqedonise, pjese e Koridorit VIII Trans-Europian.
 
;Momente më të rëndësishme në histori
 
MOMENTET ME TE RENDESISHME HISTORIKE
 
• Nentor 1947 – Inagurohet linja e pare hekurudhore me skartament standart nga Durresi ne Peqin.
 
 
;Të dhëna kryesore
TE DHENA KRYESORE
 
• Skartamenti: i gjithe rrjeti eshte me skartament standart 1 435 mm .