Dallime mes rishikimeve të "Kodralia (Deçan)"

 
== Lidhje të jashtme ==
Kodralia si fshat nuk ka lidhje te jashtme te intitucionalizuara, mirepo fale diaspores se saj me te cilen ka kóntakte te perhershme dhe vizita ajo mban lidhje me me vende te ndryshme. Diaspora Kodralias si ne gjdo vend ne Kosove eshte e perhapur kryesisht neper Europe. Shume familje Kodraliase kane imigruar ne kohra te ndryshme mirpo me se shumti gjate decenies se represionit te ashper. Ato jane vendosura perkohesisht neper vendet e Europes Perendimore e deri ne Skandinavi mirpo ka edhe familje ne numer te paket qe jane te vendosura ne vendet e Balkanit. Lidhje te sumta te jashtme kodraliasit mbajne me qytete dhe fshatra te Shqiperise kryesisht me ato te Kukesit, Shkodres, Durresit, Tiranes, Lacit dhe Kucoves ku Kodraliasit paten gjetur strehim gjate luftes se fundit ne Kosove. Lidhjet te tilla mbahen dhe forcohen me ane te vizitave reciproke me familje dhe institucione te atjeshme. Diaspora Kodraliase ne Perendim ka ndikuar edhe ne afrimin e vizitave te ndryshme ne Kodrali per vizitor te huaj sidomos pas perfundimit te luftes. WShume shtetas perendimor se bashku me bashkatdhetaret kodralias ne perendim kan bere vizita dhe pushime ne Kodrali gje qe e ka forcuar edhe lidhjet e Kodralise ne pergjithesi me keto vende.Ne te ardhmen pritet te behen edhe binjakezime me fshatra perendimore.
[[category:fshatra në Kosovë]]
Anonymous user