Dallime mes rishikimeve të "Shtrati i lumit"

ska përmbledhje të redaktimeve
No edit summary
No edit summary
'''Shtratii lumit''' është thellimi zgjatur si lug, nëpër të cilin rrjedh uji i lumit. Është krijuar nga gërryerja lumore nëvijënnë vijën e rënies, pjerrtësisë më të madhe të relirvitrelievit. Forma dhe madhësia e shtretërve të lumenjve ëhitështë e ndryshme. Shtrati i lumit përbëhet prej fundit dhe anëve.
 
*'''Fundi''' ështët pak a shum i rrafshët. Ai përbën bazën e shtratit, në të cilin gjenden forma të ngritura dhe të thelluara gërryese ose grumbulluese, siç jnaë : ''pragjet'', ''cekëtinat'', ''vorbat gjigante'' (strunat) etj.