Dallime mes rishikimeve të "Punë dhe ditë"

v
ska përmbledhje të redaktimeve
v
Erga kai hemerai (Punë dhe ditë) është vepër e poetit [[Hesiodi]]. Kjo është vetpravepra më e përsosur e tij dhe në të jepen kryesisht udhëzime për bujqësinë, për mënyrat e punimit të tokës i dhe një kalendar për bujkubujqit. Ai në këtë vepër theksonëthekson se toka duhet punuar në kohë të përshtatëshme. Po kështu, Hesiodi përshkruan e një realizëm mardhënjet shoqërore të kohës së tij dhe luftën e fuqizimit të aristrokracisë fisnore. Në këtë poemë gjejmë të dhëadhëna të rëndësishme për fshatrat e greqisë antike si dhe për teknikat e ekonomisë;. to thuhet se puna nuk është turp, se turp është dembelia dhe se puna i sjell njeriut pasuri dhe pavarësi.
 
Në vepren Punë dhe ditë, Hesiodi jepë të dhëna mbi tokën e [[Epiri]]t në poemen Carmina (Fragment 134 (156))
 
==Burim i të dhënave==
*Ilirët dhe Iiria te autoëtautorët antikë ISBN 99927-1-639-8
 
 
12.723

edits