Dallime mes rishikimeve të "Kuaternari"

21 bytes added ,  13 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
'''Kuaternari''' është priudha më e re e kenozoikut[[kenozoiku]]t e cila ka filluar kah fundi iepokësi epokës[[ pliocenitplioceni]]t, gjegjësisht kah fundi i periudhës së neogjenit[[neogjeni]]t para 1,806 milion viteve dhe zgjatë edhe sot. Në kuadër të kuaternarit dallohen dy epoka gjeologjike: [[pleistoceni]]. nga para 1,87 miliona viesh dhe [[holloceni]] nga pra 10,000 viteve , e që holloceni zgjat edhe sot.
==Paraqitja e njeriut==