Ndryshimi mes inspektimeve të "Namazi i Jacisë"

1.061 bytes added ,  12 vjet më parë
v
U kthyen ndryshimet e 82.114.94.31 (diskutimet) në versionin e fundit nga Puntori.
(Faqja u zëvendësua me 'shhhhhhhhhhhh........ ata po flejne zzzzzzzzz.................')
v (U kthyen ndryshimet e 82.114.94.31 (diskutimet) në versionin e fundit nga Puntori.)
{{Islam}}
shhhhhhhhhhhh........ ata po flejne zzzzzzzzz.................
===Namazi i natës===
:<u>'''Koha e namazit'''</u>
- Fillon pasi që horizonti të errësohet plotësisht, deri para agimit.
:<u>'''Përbërja e namazit'''</u>
- Namazi i natës për nga rekatët është më voluminoz nga të gjitha namazet tjera. Ky namaz përbëhet nga 13 (trembëdhjet) rekate. Nga këto 4 (katër) rekat janë sunnet, 4 (katër) rekat janë farz, 2 (dy) rekat janë sunnet të fundit dhe 3 (tre) rekat janë [[vaxhibi|vaxhib]]. Kur është fjala për namazin vaxhib duhet të themi që ky namaz nuk është fiks sa i përket tre rekatëve por mund të falet nga 1 (një) rekat gjer më 13 (trembëdhjet) rekat gjithnjë duket e pasur parasysh që rekati i fundit të jet tek (një, tre, pesë, shtatë, nëntë, njëmbëdhjetë, trembëdhjetë).
:<u>'''Falja e namazit'''</u>
- Thirret [[ezani]] dhe falen rekatët sunnet pastaj thirret [[ikameti]] dhe falet namazi farz. Pas namazit farz falen sunetët e fundit dhe pas sunetëve të fundti falet namazi vaxhib
:<u>'''Vlera e namazit'''</u>
-
:<u>'''Falja e namazit me [[imami|imam]]'''</u>
-
 
== Shih edhe ==
{{Namazi}}
 
[[Category:Namazi]]
59

edits