Ndryshimi mes inspektimeve të "NDB"

1 byte removed ,  14 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
 
==Mënyra e operimit==
 
[[ImageFigura:NDB_ZBAA_36L_MM.jpgJPG|thumb|right|300px|Stacioni NDB afër Aeroportit Ndërkombëtar të Pekingut.]]
 
Navigimi me radiokompas kryhet me ndihmën e dy pjesëve: gjetësi automatik i drejtimit (ang. Automatic Direction Finder apo ADF) është pajisja që mbahet nga operuesi në aeroplan dhe detekton sinjalin NDB, dhe transmetuesi NDB që gjendet në një vendndodhje statike të njohur gjeografike.
 
[[Image:NDB_ZBAA_36L_MM.jpg|thumb|right|300px|Stacioni NDB afër Aeroportit Ndërkombëtar të Pekingut.]]
 
Pajisja ADF përdor një selenoid rrotullues për të përcaktuar drejtimin e sinjalit prej NDB-së. Drejtimi i stacionit NDB vizatohet në instrumentin e pilotit, të cilën ai pastaj mund ta ndjek duke e kthyer hundën e aeroplanit në drejtim të gjilpërës. Ndjekja e valëve NDB komplikohet kur ka erëra nga anash të cilat mund ta zhvendosin avionin nga valët.
Valët NDB transmetohen në drejtime të caktuara nga autoritetet rregullative të një regjioni të cilat pastaj ndiqen nga pilotët duke krijuar kështu rrugë në qiell. Këto rrugë ajrore tregohen në harta aeronautike. Radiokompasi mund të përdorën edhe për të ndihmuar arritjen në aeroport apo për të lajmëruar largësinë nga pista gjatë uljeve [[ILS]].
 
[[en:Imagefigura:NDB Article Airspace Fix Diagram.png|centerright|AirspaceTriangulimi Fixme DiagramNDB]]
 
Ndjekja e valëve të caktuar të NDB-së i lejon pilotit njohjen e vendndodhjes së aeroplanit vetëm si diku përgjatë atij [[vektori]] të krijuar nga stacioni që ndiqet. Me kryqëzimin (triangulimin) e dy vektorëve nga dy stacione të ndryshme të NDB-së, vendndodhja mund të dihet më saktësisht.