Ndryshimi mes inspektimeve të "Elektrodinamika klasike"

ska përmbledhje të redaktimeve
(Faqe e re: '''Elektromagnetizmi klasik''' (ose '''elektrodinamika klasike''') eshte nje teori e elektromagnetizmit qe u zhvillua rreth shekullit te 19-te, me se shumti nga [[James Clerk Maxwell|...)
 
'''Elektromagnetizmi klasik''' (ose '''elektrodinamika klasike''') eshteështë njenjë teori e [[elektromagnetizmi]]t qe u zhvillua rreth shekullit te 19-te, me se shumti nga [[James Clerk Maxwell|Xhejm Klark Maksuell]]. Ajo jep njenjë shpjegim te shkelqyer te fenomeneve lektromagnetikeelektromagnetike kur shkallat e [[gjatësia|distancave]] dhe fuqive te fushave janejanë te mbedha ne menyre qe efektet [[Mekanika kuantike|mekaniko kuantike]] te mund te neglizhohen (shikoni artikullin mbi [[Elektrodinamika kuantike]]).
 
[[Ekuacionet e Maksuellit]] dhe [[Forca e Lorencit|ligji i forces se Lorencit]] formojneformojnë bazen e teoriseteorisë klasike te elektromagnetizmit.
 
==Referenca==
670

edits