Ndryshimi mes inspektimeve të "Portal:Kosovë/Intro"

U kthye versioni 481413 i bërë nga 80.80.173.47 (diskutimet)
(U kthye versioni 481413 i bërë nga 80.80.173.47 (diskutimet))
'''[[Kosova]]''' (emri historik [[Dardania]]) është një shtet në gadishullin [[Ballkani]]k.<br>
Ky shtet shtrihet në një sipërfaqe prej 10.887 km katror dhe është i ndarë në 5 rajone të ndryshme. Rajonet që e përbëjnë Kosovën janë: Prishtina, Mitrovica, Prizreni, Gjilani si dhe Peja. Kryeqyteti dhe qyteti më i madh është Prishtina. Prishtina është njiashtu edhe selia e institucioneve shtetërore, si dhe qendra kryesore ekonomike, edukative dhe politike. Republika e Kosovës ka shpallur pavarësine më 17 Shkurt 2008 dhe deri tani është njohur nga mëse 47 shtete anëtare të OKB-së si dhe Republika e Kinës (Taivani).
 
Powered by:snika
670

edits