Dallime mes rishikimeve të "Lumi i Moravës së Binçës"

ska përmbledhje të redaktimeve
No edit summary
No edit summary
Degët e djathta të Moravës së Binçës janë lumi Letnica, Karadaku, Pisjani dhe Llapusha. Dallohen si lumenj të shkurtër, të rrëmbyeshëm, me lugina të thella dhe të ngushta, me fuqi të theksuara erosive.
 
Degë të majta të Moravës së binçësBinçës janë ajo e Zhitisë, Cërrnica, Livoqit dhe kriva rekaKrivareka ( Lumi i Shtrembër). Ky Ii fundit dalohetdallohet prej të gjtha degëve jo vetëm për nga gjatësia dhe prurja , por edhe me madhësi të pellgut ( 612 km2).
 
Veçori e përgjithshme e degëve të Moravës së BinësBinëës është intenziteti i madh i erozionit[[erozioni]]t dhe procesit të akumulimit[[akumulimi]]t në pjesën e poshtme të fushës së Gjilanit[[Gjilani]]t. Sidomos dallohet lumi i Letnicës dhe i Përlepnicës për veprimin e roziv dhe proceitprocesit të akumulimit të materialit të sjellë.
 
==shih edhe ==