Ndryshimi mes inspektimeve të "Romani"

1.227 bytes added ,  12 vjet më parë
{{kthjellim}}
[[Category:Letërsi]]
 
Romane Shqip kan shkruar shum shkrimtarë si:At Gjergj Fishta,Mitrush Kuteli,Millosh Gjergj Nikolla(Migjeni),Petro Marko etj.
 
 
-----------------------------------------
'''"Plani U"''' :
Personazhet kryesore:Uran Budi,Teuta Albaniku.(Ne nuk mundemi ta shfaqim librin e tij apo kuptimin e librit pa licensimin e autorit por ketu mund te lexoni pershkrimin e dy personazheve kryesore Uran Budi dhe Teuta Albaniku.Për të lexuar librin e tij mund te kontaktoni ne e-mail adresen e Pal Ndrecaj: palndrecaj@hotmail.com)
Personazhet kryesore:Uran Budi,Teuta Albaniku
 
Në këtë roman bëhet fjalë për një
----
 
Teuta Albaniku: është një grua që u kthye në vendin e saj(Kosovë) bashk me burrin e saj pas luftes ndërmjet Kosovës dhe Serbisë(Në këtë luftë u vranë 15.000 njerëz shqipëtar,shumica nga ata janë civil).Ajo u kthye nga SHBA në Kosovë të ndihmoj njerëzit e saj(shqipëtarët).Ajo dhe burri i saj hapen nje biznes për të ndihmuar shqipëtarët.Por ekstremistët e vranë burrin e saj për interesa politike.Burri i Teutës Liri pati një ndikim të madh në ndihmen e popullit shqipëtar ,ai ndihmonte partinë "Kosova e Lirë".Kush e vrau Lirin? kjo eshte pikpyetja me e madhe në këtë roman.
 
----
Uran Budi është një patriot por atij ia trazuan mendjen dhe mori pjesë në një krim politik.Ai luftoi për liri .Por pas luftes ai bëri disa gabime.Ai eshte nje anëtar i partisë politike "Kosova e Re" e cila parti kishte në program të eliminonte partinë "Kosova e Lirë".Urani pas gabimeve që bëri e kuptoi dhe kërkoi hakmarrje ndaj personave qe ia kishin bërë këtë rreng por ishte shumë vonë ai kishte rënë në rrengun e kryetarit të partisë "Kosova e Re".
Anonymous user