Ndryshimi mes inspektimeve të "Ngarkesa elektrike"

'''Ngarkesa elektrike''' është një veti themelore e konservuar e disa [[thërrmija nënatomike|thërrmijave nënatomike]], e cila përcakton [[bashkëveprimin elektromagnetik]]. Lënda që është elektrikisht e ngarkuar, influencohet nga, dhe në të njëjtën kohë prodhon një [[fusha elektromagnetike|fushë elektromagnetike]]. Bashkëveprimi midis një ngarkese lëvizëse dhe një fushe elektromagnetike është burimi i [[forcës elektromagnetike]], e cila është një nga katër [[bashkëveprimet themelore|forcat themelore]].
 
 
==Një shikim i përgjithshëm==
a jeni ju bodall a qka
 
== Njësite ==
Anonymous user