Ndryshimi mes inspektimeve të "Namazi i Jacisë"

1.571 bytes added ,  12 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
v (U kthyen ndryshimet e 82.114.94.31 (diskutimet) në versionin e fundit nga Puntori.)
:<u>'''Falja e namazit me [[imami|imam]]'''</u>
-
 
==== Lutja pas namazit ====
:O Zot!
:Pranoje namazin që fala!
:Ma lehtëso vdekjen time.
:Mundësoma që në frymën e fundit të shqiptoj Kelime-i teuhidin.
:Fali dhe mëshiroji të vdekurit e mi.<ref>El hamdulil-lahi Rabbil âlemin. Essalâtu vesselâmu alâ resûlinâ Muhamedin ve Alihî exhmeîn.</ref>
:O Zot!
:Më ruaj mua nga sherri i shejtanit dhe nga sherri i dushmanit (armikut të fesë).
:Shtëpisë sonë jepi të mira, dhe furnizim prej hallalli e të hajrit!
:Muslimanët nderoji me shpëtim!<ref> All-llahummagfir verham ve ente hajru-r-râhimîn. Teveffenî muslimen ve ehliknî bissâlihîn. All-llahummagfir-lî ve li validejje ve li ustadhije ve lilmu'minî ve-l-mu'minât jevme jekûmu-l-hisâb.</ref>
:O Zot!
:Të sëmurëve tanë jepu shërim, e atyre nga ne që janë me halle, zgjidhi ato!<ref> All-llahumme inneke afuvvun kerîmun tuhibbu-l-afve fa'fu annî. </ref>
:O Zot!
:Babait tim, nënës sime dhe fëmijëve të mi, farefisit e miqve të mi dhe të gjithë vëllezërve të mi të fesë jepu jetë të hajrit e edukatë të mirë, mendje të shëndoshë e shëndet, drejtoji në rrugë të drejtë e të pagabuar!<ref>All-llahumme innî es'elukessihhate vel-âfijete ve-l-emanete ve husne-l-hulki verridâe bilkaderi bi rahmetike ja errhamerr-rrâhimin. </ref>
:Ashtu qoftë! ''(Amin!)<ref> Kitâb-us-Salât ''(LIBRI NAMAZIT)'', Përgatitur nga: [[Hasan Yavash]], Përshtatur në shqip nga: A.Gjinishi, Informata mbi botuesin: http://www.hakikatkitabevi.com</ref>
 
==== Vlera e namazit të natës====
 
== Shih edhe ==
{{Namazi}}
 
== Referencat ==
{{ref}}
 
[[Category:Namazi]]