Dan

v
ska përmbledhje të redaktimeve
v
v
[[/Koka]]
----
<center> RrugaÇysh po e shkronjavedi, dhepo germavepse? </center><br><br>
Çysh janë da grupet e popujve që deri me qënien në fuqi të Perandoris Osmane po e dinë edhe Hipi edhe Zhdripi. Po, pse fillojë në rumun, sllavë, bullgarë dhe grekë? Cilat ishin njësit matëse? (gjuha, tradita, kisha, xhamia ). Edhe pse nuk u realizu ndarja e paraparë e dimë? Po cilat kanë qenë njësitë matëse të kohës?
 
Kur u rritën fëmijët e Alfabetës, Germa dhe Shkronja, u bënë të Zot të vetit dhe donin të shkonin tek i'Madhi Zot. Ishin bërë aq të fuqishëm sa që kishin mundësi ta rrotullonin botën. Mirëpo njerkat e tyre nuk i linin ata të dy që ti i afroheshin amënorës së tyre për të ju treguar rrugën deri te i'Madhi Zot.