Dan

v
ky ke shkaku që e nisa
v
v (ky ke shkaku që e nisa)
----
<center> Çysh po e di, po pse? </center><br><br>
Çysh janë da grupet e popujve që deri me qënien në fuqi të Perandoris Osmane jetonin bashkë, po e dinë edhe Hipi edhe Zhdripi. Po, pse fillojë në rumun, sllavë, bullgarë dhe grekë? Cilat ishin njësit matëse? (gjuha, tradita, kisha, xhamia, kokëfortësia??? ). Edhe pse nuk u realizu ndarja e paraparë e dimë? Po cilat kanë qenë njësitë matëse të kohës?