Ndryshimi mes inspektimeve të "Demografia e Britanisë së Madhe"

ska përmbledhje të redaktimeve
''' [[Britania e Madhe]] ''' me sipërfaqe prej 244.00 km<small><sup>2</sup></small> radhitet në kategorinë e shteteve me madhësi[[Image:United-Kingdom-demography.png|thumb|300px|Lëvizja e popullsisë]] mesatare, por për nga numri i popullsisë është një ndër shtete e para në kontinentin e [[Evropë]]s. Numri i popullsisë gjatë shekujve ka ndryshuar. Kështu në vitin 1800 Britania e Madhe ka pasur 10 milion banorë, 75 vite më vonë, përkatësisht 1875, ajo është shtuar në 30 milion banorë. Në statistikën e vitit 1921 Britania e Madhe ka pasur 40 milion banorë. Ndërsa sipas regjistrimit të fundit të popullsisë Britania e Madhe i ka 59.739.000 dhe me këtë numër është radhitur, pas Rusisë dhe Gjermanisë në vendin e tretë në [[Evropë]]. Pjesën dërmuese të popullsisë e përbëjnë anglezët me 80%, skocezët me 10%, irlandezët me 4% uellsasit me 2% dhe të huaj 4%.
==Struktura moshore e popullsisë==
{|class="wikitable"
|-
!rowspan=2| grup moshat !!colspan=2| Populsia!!rowspan=2| %
|-
! Mashkuj !! Femra
|-
| 0&ndash;14 || 5,560,489 || 5,293,871 || 18.0
|-
| 15&ndash;64 || 20,193,876 || 19,736,516 || 66.3
|-
| 65+ || 4,027,721 || 5,458,235 || 15.7
|}
 
{{evropa-gjeo-cung}}
{{evropa-demo}}