Dallime mes rishikimeve të "Gjeografia e Zvicrës"

 
==Relievi==
Relievin e Zvicres e bëjnë Alpet të cilat e përfshijnë pjesën jugore, juglindore dhe lindore të shtetit. Në njësipërfaqenjë sipërfaqe më të madhe shtrihen Alpet Perëndimore, të cilat me reklievinrelievin lartmadhor, me coptimin e theksuar të reliebitrelievit, me lugina të tërthorta dallohen prej Alpeve Lindore,të cialt janëmëjanë më të ulëa dhe kanë shtrirje më të vogël në Zvicer.
 
==Klima==