Dallime mes rishikimeve të "Gjeografia e Zvicrës"

=== Regjioni Malor===
*'''Alpet Zvicrane'''
[[Alpet]] Zvicrane përbëjnë tërësinë gjeografike më të rëndësishme në të cilën rrallë kund në botë ekzistojnë ndryshime aq të mëdha në hipsometrinë në një sipëraqe relaticvisht të vogël. Alpet shtrhen ne një gjatësi prej 300 km dhe gjerësi 80-120 km.
*'''Regjoni i Pllajës'''