Ndryshimi mes inspektimeve të "Frëngova"

5 bytes removed ,  11 vjet më parë
== Demografia ==
Frëngova ka mbi 800250 shtëpi ku jetojnë bashkefshatarët1300 banorë.
 
=== Mergimi ===
Nga qyteti i Strugës ky fshat është larg 6 kilometra . Territori i këtij fshati posedon pyje dhe fushë për zhvillimin e bujqësis , për këtë arsye një pjesë e banorëve të këtij lokaliteti merren me pylltari , bujqësi dhe blegtori si dhe një pjes e banorëve punojnë në punë të ndryshme në qytetin e Strugës . Gjithashtu nuk është i vogël numri i banorëve që punojnë dhe jetojnë përkohësisht jasht vendit . Banorët e këtij vendbanimi janë të gjithë shqiptarë .
 
Fshati Frëngovë ka 1000250 shtëpi dhe numëron 18001300 banorë . Fshati ka shkollën fillore ku mësimin janë duke e ndjekur 300 nxënës . Emri i këtij lokaliteti lidhet me emrin Frang që ka lidhje me emrin etnik frëng . Ky emër ka përhapje të gjërë në fjalorin antropnimistik shqiptar , ku e ndeshim edhe si mbiemër të familjeve . Për gjurmët e hershme të këtij lokaliteti flasin toponimet dhe trashigimia kulturore e tij “ Kisha e Kadriut '' është kishë mesjetare , “ Tronja '' , “ Firishte '' e tj .
 
== Ekonomia ==