Dallime mes rishikimeve të "Lumi i Moravës së Binçës"

ska përmbledhje të redaktimeve
No edit summary
No edit summary
 
 
'''Prurja''' mesatare mujore në Moravën e Binçës në mënyrë të theksuar fillon të rritet nëmuajin shkurt, kur prurja është më e madhe se ajo e janarit për 2,89 m3 /sek në [[Domoroc]] dhe 356 m3/sek në [[Kërmjan]]. Krahasuar me muajin shkurt- mars kjo prurje në lokalitetin e parë është më e madhe për 2,35 m3/sek e në Kërmjan për 2,20 m3/sek, kur në këto lokalitete arrinë lartësia më e madhe e prurjes, në muajin mars. Minimumi i prurjes është shënuar në muajin gusht në të dy lokalitetet. Prej maksimunmit të prurjeskjo e gushtit është më e vogël për më se 12 herë në Domoroc dhe 8 herë në Kërmjan. Në bazë të kësaj mund të përfundohet se në Moravën e Binçës prurja më e madhe është në mars dhe në shkurt e më e vogël në gusht dhe në shtator.<ref>Gjeografia Regjionale e Kosovës, Dr. [[Riza Çavolli]], Prishtinë 1997/ref>
 
'''Degët e djathta''' të Moravës së Binçës janë lumi Letnica, Karadaku, Pisjani dhe Llapusha. Dallohen si lumenj të shkurtër, të rrëmbyeshëm, me lugina të thella dhe të ngushta, me fuqi të theksuara erosive.
 
==Burimi i të dhënave==
* Gjeografia Regjionale e Kosovës, Dr. [[Riza Çavolli]], Prishtinë 1997.
* {{ref}}.
{{KO-gjeo-cung}}
[[Category: gjeografia e Kosovës]]