Dallime mes rishikimeve të "Messenger"

17 bytes added ,  12 vjet më parë
permiresim gjuhesore
(permiresim gjuhesore)
'''Messenger''' është sistem kompjuterik rrjetorërrjetor i cili mundëson dërgimin dhe pranimin e drejtë për drejtë të porosive, qofshin ato tekstuale, akustike, vizuale apo lloje të ndryshme të paketave informative e dokumentuese. VerzionetVersionet e fundit të sistemeve të njohura për komunikim si MSN Messenger, Yahoo Messenger e disa tjera mundesojnëmundësojnë dhe [[Remote Administration|administrimin]] e kopjuteritkompjuterit personal të bashkë komunikuesit, kuptohet me dhënje të lejes.
 
== Historiku ==
Për krah mjeteve të tjera të komunikimtkomunikimit të drejtë për drejtë në internet messenger-ët fituan ndaj konkurentëvekonkurrentëve bazuar në disa elemente kyçe.
 
Ndër elementet kryesore të cilat ndikuan për t'u dalluar messenger-ët ofruan mundësinë e posedimit të dhomës private të diskutimit, ruajtjen e diskutimeve dhe privatësisë si dhe grumbullimin e bashkë biseduesve.
 
Fillimi i messengerëve nuk dallonte shumshumë me mjetet tjera publike të komunikimit (më i njohur mIRC-i), por më vonë kompanitë e mëdha u morën seriozisht me këto mjete komunikimi dhe i sofistikuan ato duke bërë dallim të pa krahasushëmkrahasueshëm.
ok
 
== Elementet e messenger-ëve ==
Në përgjithësi messenger-ët kanë funksione të njejtanjëjta, por prapprapë se prapë nuk janë të njejtënjëjtë dhe nuk i kanë tëgjithatë gjitha elementet e njejtanjëjta qofshin ato si sasi apo cilësi.
 
Në përgjithësi merrenger-ët ofrojnë:
:- Konferencë përmes komunikimit akustik
:- Komunikim vizual
:- Konferencë përmes komunikimit vizialvizual
:- Transferim skedarësh
:- Transfer skedaresh
:- Zhvillim të lojërave interaktive mes bshkbiseduesvebashkëbiseduesve
:- Mundësi administrimi të kompjuterit të bashkbiseduesitbashkëbiseduesit
:- Mundësi kombinimi të disa funksioneve dhe shfrytëzimi i tyre i përnjëhershëm (shembull: komunikim tekstatekste, akustik dhe vizual përnjëherë, komunikim tekstual, akustik dhe zhvllimzhvillim i lojës përnjëherë etj.)
 
== Llojet e Messenger ==